Støvstorm på Mars Støvstormene på Mars har været kendt siden 1870, men man har aldrig vidst så meget om dem; hvordan de breder sig til hele planeten, hvad der driver dem og hvor meget sand de løfter.
Men Mars Global Surveyor (MGS) satellitten's data gennem 16år er det nu muligt at begynde at behandle detaljerede data statistisk , så man har slået fast at:
1. Stormene optræder ved omkring jævndøgn (forår og efterår)
2. Hyppigst på høje breddegrader omkring nordpolen.
3. De spreder sig i løbet af få uger
4. Stormene redegør for halvdelen af det luftbårne sand (resten af støvdjævle)

Kilde: 'Dust Storms on Mars' fra Harvard
Saltaflejringer vidner om et vandfyldt krater på Mars Geologer har ofte sagt om fund på Mars at "det ligner.." eller "..på Jorden er"

Men en ny analyse af fordelingen af saltaflejringer i et Mars-krater, viser anderledes tydeligt at krateret have været fyldt med saltvand, for at saltet kan være fordelt som det er.

De daterer aflejringerne til "kun" at være 3,6 mia. år gamle, og dermed nok rester efter en af de sidste søer der har været på på Mars

SE 'Salt flat indicates last lake on Mars' fra Colorado University
Spor af glas/smeltet sand på Mars Forskere har ved hjælp af billeder fra MRO satellitten, kunnet lokalisere glas i et krater på Mars. Glasset dannes under de ekstreme temperaturer under nedslaget der skabte krateret
Det er første gang man har kunnet finde sådan glas på Mars og det kan være en perfekt lille tidslomme, der kan gemme spor af tidligere liv, ligesom et insekt der er ganget i en rav-klump.

SE '..Impact Glass on Surface of Mars'
Aurora eller nordlys på Mars ESA's Mars Express sonderegistrerede i 2005 for første gang nordlys på Mars. Nye observationer med NASA's Maven sonde viser dels at det forekommer regelsmissigt, men også at det vil være synligt med det blotte øje, hvis eller når mennesker kommer til Mars.

SE ' Visible Aurora on Mars'
Solnedgang på Mars Mars-roveren Curiosity har fanget denne fantastiske solnedgangs-scene på Mars, som er gengivet i ægte farver, som det menneskelige øje ville se dem.

Mark Lemmon fra Texas A&M University siger:"Farverne skyldes at den meget fine støv gennemtrænger atmosfære lidt mere effektivt. Når det blå lys spredes i støvet, kommer det nærmere retningen til Solen, end de andre farver. Resten af himlen er gul-orange, fordi det røde lys spredes over hele himlen.." .

Se solnedgangen som enanimation på NASA Photojournal