ESA Sentinael 2A satellit ESA opsendte i weekenden den anden satellit i Copernicus jordovervågnings programmet, kaldet Sentinel 2A. Den skal overvåge især kystområder med højopløsningsbilleder for at supplere Sentinel 1A's radar observationer. Deres kombination af høj opløsning og hyppige overflyvninger ør det muligt at overvåge klima, miljø,jordbrug mm. meget nøje.

'Second Copernicus Satellite safe in orbit'
NASAs flyvende tallerken LDSD Idag eller senest i morgen eftermiddag vil NASA teste deres "Flyvende tallerken"; Low Density Supersonic Decelerator (LDSD). Og som noget nyt vil NASA sende billederne fra testfartøjet live, så man kan følge testen på lige så tæt hold som mission-control.
LDSD skal teste en alternativ aerobrake-metode, som kan bremse rumfartøjer selv med en tynd atmosfære som på fx. om Mars.

LÆS 'ou Get to Watch It Live -- NASA's Flying Saucer Test'
Cubesats til planeterneRumfarten har ændret sig markant de sidste 20år, hvor især ESA har skiftet fokus fra store prestigemissioner, til små cost-effektive satellitter som fx. Cubesats som er små 10x10x10cm standard-satelitter der kan bygges sammen.
Cubesats har hidtil kun været brugt til missioner lavt om Jorden, men nu fremskynder NASA udviklingen af Cubesats til at udforske andre planeter kaldes CAPE. De tænkes sammensat af 2 cubes: Et service-modul og en lille sonde til landinger. Tilsvarende har ESA plads til 6 cubesats på en kommende asteroidemission

LÆS 'The ‘CAPEd’ Crusader'
NASA's nye SLS Heavy Duty raket NASA rykkede mandag et skridt videre med deres kommende Space Launch System (SLS) raketter. SLS vil i første stadie kunne løfte 77tons og senere op til 130tons!. Den bliver dermed den kraftigste raket nogensinde og vil i vid udstrækning være genanvendelig for at gøre den billigere i drift.
SLS skal løfte Orion kapslerne som kan huse 5 mand på bemandede missioner til Månen, asteroider og i den sidste ende til Mars.

SE 'SLS Program Moving Forward with Critical Design Review'
Solarsail
Det privatfinansierede 'Ligthsail' som er finansieret ved bla. crowdfunding, er klar til at blive opsendt.Det 32m^2 store solsejl skal efter planen opsendes næste måned.

LÆS MERE på Sail.planetary.org