En australsk phd studerede har designet en ny type ion-raketmotor, som er langt mere energi-effektiv end NASA's HiPEP motor, som kan levere 9600sek specifik impuls. Neumann motoren kan levere 14.690!
Udover at motoren er mere energieffektiv, kører den også på metaller der ofte findes i rumskrot, så den faktisk kan bruge rumskrot som brændstof, skriver University of Sydney.

LÆS 'University of Sydney Student Smashes NASA Record For Fuel Efficiency'

Kina opsendte i lørdags en ny raket kaldet Chang Zheng 6 (Lange March 6). Man har været 6år om at udvikle den nye raket i mellemklassen, som skulle være væsentlig billigere og mere miljøvenlig end andre raketter tilkommercielle opsendelser. Den havde 20 mikrosatellitter ombord på jomfrurejsen skriver AFP og DR
Pindsvine Et af problemerne for ESA's komet-lander i Rosetta missionen, var at hægte sig fast på komet-overfladen efter landingen. Og det ville være et tilbagevendende problem, hvis man ville sende en rover eller robot til et himmellegeme med lav tyngdekraft, som fx asteroider, kometer eller mindre måner som Mars's.

Men det mener NASA at have fundet en løsning på med et kubisk "pindsvine" design, som kan tumle sig afsted på overfladen samtidigt med at den holder sig fast.

Se ''Hedgehog' Robots Hop, Tumble in Microgravity'
Opsendelsen af Andreas Mogensen
Kl. 06.38 imorges blev Iriss opsendt med den danske astronaut Andreas Mogensen til ISS: Opsendelsen gik godt, så nu tager kapslen højde for at indhente den internationale rumstation, hvor ha og hans 2 Russiske kolleger skal tilbringe 10dage med eksperimenter ombord.

SE OPSENDELSEN, Interview med Andreas's kone
NASA har foretaget en 9 minutter lang test af en ny raket motor kaldet RS25 med ikke mindre en 12millioner hestekræfter. RS25 som vil kunne løfte op til 177 tons op til et lavt kredsløb, skal være hovedmotoren i NASA's fremtidige bemandede missioner.


LÆS MERE på 'Countdown to Deep Space Continues with Latest RS-25 Test'og dr.dk