28 januar 1986 eksplodere Challenger rumfærgen med 7 astronauter ombord. Det var en af rumfartens største ulykker - i al fald indtil Columbia eksploderede på vejen hjem i 1 feb 2003 - også med 7 astroanuter ombord.

Se Wikipedia
Opsendelse af Soyuz raket fra ArianespaceRuslands nuværende rumhavn 'Bajkanur kosmodrom' som er en af de travleste i verden, ligger i det lidt urolige kasakhstan.
Derfor har man siden 2010 bygget på en ny rumbase 'Vostochny Kosmodrom', som betyder 'rumhavnen mod øst'. den ligger nemlig over 5000km øst for Moskva
Basen som har 7 affyringsramper er blevet deltestet, men har modtaget delene til de første Soyuz raketter der skal opsendes fra basen.

Kilde: TASS
Den kinesiske rumskrot motor
Kina mener at have fundet en måde at fjerne rumskrot på, ved hjælp af en motor af et Vasimir design som kan omdanne rumskrot metaller til ioniserede gasser, der kan drive det rumskib der skal indfange rumskrottet ved hjælp af et stort net.

Kilder: Technology Review, arXiv og Adastra
ESAs servicemodul til Orion Mens NASA arbejder på at lave en ny kæmperaket og det bemandede Orion-modul der skal afløse runmfærgerne, har ESA lige så diskret arbejdet på servicemodulet til Orion som de nu er klar til at teste. Servicemodulet skal levere strøm og ilt når den er i kredsløb, og skal kunne løfte den op til en højere bane, fra et lavt kredsløb

SE ESAs Orion module ready for testing
Estland optaget i ESA Estland som blev medlem af EU i 2004, er nu blevet optaget som medlem af den Europæiske rumfartsorganisation ESA. Estland var ikke direkte involveret i det sovjetiske rumprogram, men har dog nogen tradition for rumforskning. De har dog en stærkt voksende industri, som sikkert vil bidrage til ESA's rumprogrammer.

SE 'Member States welcome Estonia' hos ESA