Messenger missionen slutter Messenger rumsonden fejre 4 års ødselsdag i banen om Merkur. Men den kan snart ikke mere og er ved at løbe tør for brændstof; Så Forleden lavede man en sidste korrektion, for at holde dens bane lavt over Merkur nogle uger endnu, hvorefter den forventes at styrte ned på Merkurs overflade inden 30 april.
Messnger var iøvrigt den første videnskalbelige sonde som benyttede solsejl, til at spare brændstof.
LÆS MERE på John Hopkins University
Merkur
NASA's Messenger rumsonde vil på tirsdag dykke ned til en hæjde kun 50km over Merkur, for at få mere detaljererde billeder. Derefter vil sonden foretage endnu en affyring, som vil bringe den ned til kun 25km's højde. Senere i nov. og januar vil man bringe den op til 94km højde, for at undgå at den styrter ned
Kilde: John Hopkins University

Et lile udsnit af Merkurs overflade

Messenger sonden som nu har kortlagt hele Merkur, har langsomt cirklet sig tættere på Merkur, og tager nu billeder af den golde planets overflade, som viser detaljer helt ned til 1km!

SE MERE på JPLs fotoarkiv

Kratre på Merkur fotograferet af MESSENGER 2 sept. 2013

Dette billede fra MESSENGER sonden som er i kredsløb om Merkur, fortæller en historie om en voldsom begivenhed, hvor en serie meteorer eller måske en komet, engang har slået ned på Merkur, i en serie nedslag.

Læs mere...

Data fra NASA's Messenger sonde, viser nogle voldsomme turbulenser i Solvinden omkring planeten, selvom Merkur kun har et lille magnetfelt. Det skyldes iflg. en stor computersimulation på UA en ion-gyro-effekt omkring planeten, som dannes af en såkaldt Kelvin-Helmholtz Instabilitet. Dermed er Merkurs magnetosfære i høj grad formet af solvinden.

Kelvin-Helmholtz Instability (KHI)
Kelvin-Helmholtz Instability (KHI)
Kelvin-Helmholtz Instability (KHI)

Kilde: University of Alberta