Keplers exoplanet-fund 6 oktober 1995, fandt man den første planet om en anden stjerne som blev døbt 51 Pegasi b.
Siden har man fundet flere og de sidste par år er det gået virkeligt stærkt med nye planetfund; Ikke mindre end 5000 kandidater, hvoraf ca. 1500 er bekræftet og omkring 20 ligger i den beboelige zone om moderstjernen.SE MERE på Keplers hjemmeside og læs
'Exoplanet Anniversary: From Zero to Thousands in 20 Years' hos NASA
Enormt sort hul Studier af galaksen SAGE0536AGN foretaget på baggrund af Vista Magellanic Clouds survey kortlægningen, viser at den har et enormt sort hul; Faktisk hele 30x større end man havde forventet og dermed også større end man troede muligt!

Det sorte huls masse blev målt ved at observere brint-absorbtionslinien i dens spektrum, for at se hvor hurtigt den roterer. Dermed kan man så beregne dens masse, som altså viste sig at overgå forventningerne

SE 'Too big for its boots: black hole is 30 times expected size' Fra Royal Astronomical Society
Sort hul vortex
Studier af røntgenobjektet PG 1302-102 har vist at det sandsynligvis ikke er ét sort hul, men 2 sorte huller der kredser tæt om hinanden, i en afstand der er mindre end vort solsystem!. De forventes at kollidere indenfor de næste 100 mio.år - en begivenhed der vil resultere i en gigantisk supernova der vil blive 100 mio x klarere end en normal supernova!

Nye studier med GALEX rumteleskopet afslører en massiv hvirvel af indfaldende stof mod det ene sorte hul, hvor det andet ligger som en klump midt i hvirvlen.

SE 'Funky Light Signal From Colliding Black Holes Explained' hos NASA/JPL
Ny måde at afstandsbedømme stjerner på Når man skal beregne afstande til fjerne stjerner, har man typisk vurdet den ud fra stjernens klasse og tilsyneladende lystyrke. Men ved at bruge en ny metode til at identificere identiske stjerner ved spektralanalyse, kan man nu gøre det langt mere præcist. For hvis man kender den ene stjernes afstand præcist - fx.hvis den er tættere på Jorden - kan man beregne afstanden til den anden ud fra dens relative klarhed.

kilde:'Using stellar ‘twins’ to reach the outer limits of the galaxy' hos Cambridge
nye stjernehobe i Andromedagalaksen M31 En gennemgang og analyse af 2.753 unge stjernehobe i vores nabogalakse Andromedagalaksen (M31), viser at M31 har samme andel af nye stjerner som Mælkevejen. Deter konlusionen efter at have samlet en mosaik af 414 Hubblebilleder af M31 for at undersøge stjernernes start-masse kaldet IMF (Initial Mass Function).
Mælkevejen er kendt for at have en meget lav stjernedannelses-frekvens på kun 1 ny stjerne/år, og det samme gælder åbenbart også for M31

Kilde: '..Clues to Star Birth in Neighboring Galaxy' på NASA's Hubblesite