Kold svag hvid dværgstjerne Observationer med ALMA radioteleskoperne ved 3mm bølgelængde, har registreret at en lyssvag lille hvid dværgstjerne udsender ekstremt meget radiostøj, som er associeret med magnetfelter og konstante soludbrud. Stjernen vejer kun 1/4 af Solen.

Kilde: National Radio Astronomical Observatory
Hercules A
Centeret i Herkules galaksehoben er en stor orangeagtig elliptisk galakse ved navn Hercules A, som er kendt for sine enorme galaktiske jets. Observationer med de nye store radioteleskop-arrays viser hidtil usete detaljer i de 1,5 mio. lysår store jets (15x Mælkevejens størrelse), som udelukkende stammer fra det centrale sorte hul!

Kilde: 'A supermassive black hole in action' fra ESA
SDSS1228+1040 ringe
For over 10år siden opdagede man en ring udenom den hvide dværgstjerne (en stjernerest) SDSS1228+1040. Den er blevet grundigt studeret lige siden, men med de nyeste store teleskoper er det lykkedes at opn en hidtil uhørt opløsning af den, som viser en tydelig støvring udenom dværgstjernen. Eftersom eksplosionen da SDSS1228+1040 sikkert vil have spredt enhver planet om den, er ringen givetvis nyere og menes at stamme fra en asteroide der er blevet revet i stykker af stjernens magnet- og tyngdefelt.Saturns ringe vil kunne passe ind i hulrummet indenfor ringen. Den hvide dværg er kun 1/7 af Saturns størrelse, men vejer 2500x så meget!.

SE Warwick University

Dte er lykkedes at finde en gamma-pulsar i Tarantula tågen, som ligger i vores nabogalakse Den Store Maggelanske Sky (GMC) 163.000 lysår herfra.Det er første gang man har fundet en gamma-pulsar uidenfor Mælkevejen, og PSR J0540-6919 som den hedder, er også den klareste kendte gamma-pulsar, som faktisk står for mere end halvdelen af al stråling fra Tarantula-tågen.

SE 'Detects First Gamma-ray Pulsar in Another Galaxy'
Brun dværg stjerne Brune dværg stjerner er Normalt er det umuligt at genskabe og observere processerne på en stjerne, udover enkelte partikel sammenstød, Men det er lykkedes forskere fra York, ved at buge Science and Technology Facilities Council’s’s Vulcan Petawatt laser.

Først opbyggede de en profil af brune dværge baseret på røntgenobservationer, hvorefter det lykkedes dem at genskabe forholdende ved at varme gasser op med laseren

SE 'Unlocking the mysteries of “little starlets” ' på University of York