Ubåd ESA og NASA har hver især lavet flere simulerede Mars-rejser, for at se hvordan en besætning vil fungere når de stuves sammen i længere tid på en lille plads. Nu har NASA endelig opdaget at den amerikanske udbådsflåde har lang erfaring i netop dén problematik, og har derfor konsulteret flåden.

'How to prepare for Mars? NASA consults Navy sub force ' på AP bloggen
ESA's næste Mars-sonde exomars Nerverne har siddet udenpå trøjen for ESA's ExoMars teknikere, efter der blev opdaget fejl i fremdriftssystemet på sonden. De er nu løst og man sigter mod at kunne nå at opsende de i Marts 2016, som er lige inden for opsendelsesvinduet. ExoMars er et samarbejde mellem ESA og Russiske Roscosmos. Udover at den skal måle Mars's atmosfære, medbringer den også et Europæisk landingsmodul, der skal lande på Mars.

SE 'Exomars 2016 targets March launch window'
Usædvanlg silicium-holdig klippe på Mars
Den snart 3 år gamle Mars-rover Curiosity har fundet et usædvanligt siliciumholdigt klippefremspring, som den er stoppet op for at studere. Den nåede klippefremspringet efter at være kravlet op ad en 6m stejl skråning.

SE < ahref="http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4668" target="new">'Curiosity Rover Inspects Unusual Bedrock'
Mars
Mars-roveren Curiosity som stadig er ved at nærme sig det centrale bjerg i Gale-krateret, har skiftet kurs for at undgå nogle sandklitter igennem 'Logan passet' i venstre side af billedet. Klittene kan være lidt svære at se på den lille kopi., men klik på billedet for den originale størrelse på 20megapixels/12MB!.
Billedet er en "true-colour" mosaik af billeder fra roverens maste-kamera.
SE 'nfavorable Terrain for Crossing Near 'Logan Pass'' hos NASA
Curiosity roveren i
NASA's MRO satellit, har fanget Curiosity roveren i kløften "Artists Drive", ved foden af Mount Sharp, som er det centrale bjerg i Gale krateret. Billedet her dækker ca. 200x500m. Dens rute gennem terrænnet kan ses HER.

LÆS NASA's Mars Orbiter Views Curiosity Rover in 'Artist's Drive'