Mount Sharp bjergetNASA's nye Mars-rover Curiosity er nu nået til foden af Mount Sharp bjerget, som den har styret efter siden sin landing. Curiosity er landet i et meget stort krater kaldet 'Gale', hvor Mount SHarp er det centrale bjerg i krateret.

Kilde: NASA/JPL og pressemeddelelse
LÆS OGSÅ: Mount Sharp: Et bjerg i et krater
Mars-rovereDen næste Mars-rover NASA opsender i 2020, vil medbringen 7 nye måleinstrumenter. De 7 instrumenter er omhyggeligt udvalgt ud fra 58 forslag fra diverse forskere.

Læs mere...

En US Congres-report konkluderer at <u>hvis</u> skal gøre sig håb om at nå Mars skal de tænke i nye baner, og at både NASA og kongressen skal blive bedre til at udtænke- og følge et teknologisk roadmap der kan udvikle de nødvendige teknikker til projektet

Kidler LA Times mfl.

NASA forbereder opsendelsen af et tallerkenformet testfartøj kaldet LDSD (Low-Density Supersonic Decelerator). LDSD skal teste nye landingteknikker for større Mars sonder. Den vil blive løftet til en højde af 55km over Stillehavet, hvorefter et oppusteligt skjold kombineret med faldskærme, skal bremse den fra en hastighed på 3,75x lydens hastighed

Kilde: NASA/JPL

Phobos og Jupiter

ESA har offentliggjort nye behandlinger af flere år gamle optagelser fra ESA's MARS Express sonde; Nemlig en konjunktion hvor Jupiter er kommet ind i billedet, og kortvarigt formørkes af Mars-månen Phobos (med video)

Læs mere...