ISS

Det nye ydre modul på ISSSidste uge lagde et SpaceX dragon rumskib til ISS. Udover forsyninger medbragte det også et 3tons stort ydre laboratorium som blev monteret i weekenden skriver NASA.
Modulet indeholder flere eksperimenter:
- ECOSTRESS (ECOsystem Spaceborne Thermal Radiometer Experiment on Space Station)
- MICRO.12 somskal undersøge bakterievækst
- CIMON som er et AI-eksperiment.

I aften opsendes det dansk-ledede ASIM (Atmosphere-Space Interactions Monitor) observatorium på en Falcon 9 raket, til den internationale rumstation ISS. Det er første gang Danmark står i spidsen for et større rumprojekt. Projektet er ledet af DTU Space og Terma Space, med deltagelse af ESA og NASA. ASIM skal monteres som et udvendigt instrument på ISS, hvor den skal observere lyn, og storme i den øverste atmosfære, for at bidrage til forståelsen af samspillet mellem rumvejret og klimaet. Holdet bag ASIM har også designet en Lego model du selv kan lave
Tiangong rumstationDen 8,5 tons tunge kinesiske Tiangong-1 rumstation forventes nu at genindtræde i atmosfæren mandag morgen. I værste fald kan op til 100kg tunge stykker falde ned,men det er usandsynligt det vil ramme mennesker om ækvator (op til 45' N breddegrad).
ESA oplyste til AFP at de ikke mener den vil være til fare for mennesker, ligesom det kinesiske rumagentur CMSEO (China Manned Space Engineering Office) siger at der ikke til at frygte dens styrt. I de sædvanlige kinesiske blomsterende vendinger skriver de at "Sådanne rumfartøjer styrter ikke flammende ned som i science fiction film, men ender i en strålende meteorsværm, som passerer henover den smukke stjernehimmel,når racer mod Jorden"
SAGE og Hexagon instrumenterne på ISS Sidste år installerede ESA 2 instrumenter på ISS for at overvåge Jordens atmosfæres ozon, aerosol og Nitrogen Trioxid niveauer. NASA har samtidigt installeret instrumenter som monitorerer Solen og Månen, når de står op og ned, så de gennemskinner atmosfæren.
ESAs Hexapod og SAGE skla dermed supplere dataene fra ESAs Sentinel satellit, skriver ESA
ESAs første tyske kvindelige astronaut fra ESO
ESA har udvalgt deres første kvindelige astronaut fra Tyskland - Den 38årige astronom Suzanna Randall, som iøvrigt også er astronom hos ESO