Booster raketterne til Delta IV opsendelsenNASA har taget et væsentligt skridt mod deres første opsendelse af deres nye bemandede Orion modul i december. Booster raketterne til den United Launch Alliance (ULA) Delta IV Heavy raket der skal opsende den er færdige!
Denne første opsendelse er dog ikke bemandet, men en full-scale live test

LÆS MERE hos NASA
Rosetta sondens Philea lander på kometen Næste måned skal ESA's Rosetta sonde sende den lille philea lander ned på den 4km store komet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Det er første gang nogen har landet på en komet, eller på nogen anden af de mange millioner smålegemer i Solsystemet for den sags skyld. (Bortset fra den Japanske Hayabusa sonde der næsten var nede at røre asteroiden Itokawa i 2003.

LÆS MERE på NASA's Astrobio.net
Radioteleskop-billede af Voyager1 sondenVoyager1 sonden som menes lige at have forladt solsystemet, er blevet fotograferet af af det 7.000km stor virtuelle radioteleskop VLBA. Selvom signalet fra Voyager1 sonden er utroligt svagt - Voyager sonden som er 18,5 mia. km ude sender med kun 22w! - er det stadig meget klart sammenlignet med VLBA's følsomhed, skriver NRAO

Kilde: National Radio Astronomy Observatory
NeptunNASA's New Horizon sonde har passeret Neptun's bane. New Horizon er på vej til Pluto, som den skal møde 14 juli 2015. New Horizon som blev opsendt 2006, er nu 4,4 mia. km fra Jorden. Voyager var 25år om at tilbagelægge samme afstand og det gør New Horizon til det hidtil hurtigste rumskib.
Kilde: JPL/NASA
NASA testede sidste måned deres 'Low-Density Supersonic Decelerator' (LDSD) med succes. LDSL er et forsøg på at atmosfærebremse, når man skal lande på planeter med en tynd atmosfære som Mars. Første opbremsning sker med en oppusteligt "badering" og anden opbremsning med en enorm faldskærm.

LDSL er formet som en flad tallerken, hvilket har givet den kælenavnet "Flyvende tallerken"

Kilde: LDSL's side hos NASA