Det private Space X rumfartøj Dragon blev forleden opsendt til ISS, hvor den dokkede til rumstationen. Selve dokningen foregik ved at astronauterne på rumstaionen "fangede" rumfartøjet ved hjælp af den 17m lange robotarm og derefter trak den ind.
Udover forsyningerne medbragte den også et inkubator eksperiment

LÆS MERE hos ESA
R2 udenpå ISSBakterier kan overleve det mest ekstreme miljø man kan forestille sig. Så for at teste Udenpå ISS lever 46 typer bakterier, svampe og arthropoder i små beholdere, i et eksperiment kaldet R2. Der skal de sidde 18måneder, udsat for rummets vaccum og temperaturer der varierer fra +40'C i sollyset, til -12'C i skyggen.
R2 blev monteret udenpå ISS ved en rumvandring i August, og skal hentes ned igen i 2016.

LÆS MERE hos ESA
ISS set fra ATV  under den automatiske doknings-manøvre
ESA's automatiske forsyningsskib ATV testede under den seneste opsendelse til ISS, nye og forbedrede sensorer, som vil gøre det muligt fuldautomatisk at koble sig sammen med andre rumskibe. Dermed er den - og teknikken bag manøvren - nu også klar til fx. at gøre det omkring Mars, når elelr hvis man ville samle en rumstation dér, skriver ESA
LÆS mere hos ESA
3D printeren på ISSESA og NASA's 3D printer som blev fragtet op til den internationale rumstation ISS forrige måned, er installeret og har lavet sit første vellykkede print - et lille skilt med teksten "Made in space". Med 3D printeren kan mange reservedele nu mailes op til ISS som cad-tegninger, så man selv kan udskrive dem, uden at behøve vente på forsyningsskibe. ESA barsler desuden med planer om en 3D printet Månebase, printet af månestøvet!

LÆS MERE hos NASA
ATV 5, da den dokkede til ISSDet var en stor succes for ESA, da deres ATV-5 'Georges Lemaître', 27 okt. reddede rumstationen fra at blive ramt af rumaffald, ved at skubbe stationen en smule væk fra kollisionskursen.
ATV (Automated Transfer Vehicles) er beregnet til at transportere forsyninger til ISS. De har en trykkabine, så i princippet kunne de også fragte astronauter op, selvom de ikke er beregnet til det. Sammen med den nye minirumfærge ESA tester i nov, vil ESA dermed kune overtage NASA's hidtige rolle som ISS-operatør
Kilde: ESA "Our activities"