ESA's nye rumfærge
ESA'skommende "Rumfly" IXV, vil blive opsendt i en fuldskala test til november. IXV opsendes på en raket, men kan svæveflyve tilbage til Jorden ligesom rumfærgerne. IXV laves sammen med flere andre rumorganisationer, men dét at den - også i testen i nov. - opsendes på ESA's Vega raket, understreger at det er en Europæisk "rumfærge" der er på vej.
Kilde: ESA Activities

Cygnus mdoulet dokket til ISSForsynings-rumskibet Cygnus er dokket til ISS, med godt 1½ ton forsyninger, hvor mandskabet er begyndt at læsse det. Cygnus er opsendt af det private selskab Orbital Sciences for NASA

LÆS MERE hos NASA

Putin

Den amerikanske regerings sanktioner mod Rusland ovenpå Krim-krisen har også omfattet rumindustrien. Og nu svarer den Russiske minister for strategiske virderinger Sergei Oznobishchev tilbage med at RKA så vil stoppe flyvningerne for NASA og dermed også lukke NASA's eneste adgang til at sende astrauter til ISS. "Så kan de jo sende dem op med trampolin" siger han.

Kilde: businessinsider

Space X dragon rumkapsel  fanges af ISS's robotarm

Space X3  har dokket med ISS med nye forsyninger og et eksperiment fra Caltech som skal undersøge proteiners vækst i vægtløshed. På billedes ses Dragon modulet blive hevet ind til dokning af rumstationens robotarm

LÆS MERE hos NASA/JPL og om Caltechs eksperiment


En SpaceX Falcon9 raket skal snart opsende OPALS (Optical Payload for Lasercomm Science) teknologidemonstratoren til ISS. OPALS vil forbedre datatransmissionne fra de nuværende 500kbit/s med radio til 50mbit/s´med et laserlink. OPALS vil også kunne bruges på ionyterplantariske missioner når teknikken er færdig udviklet.
Kilde: ISS Missionpages/OPAL