Den danske astronaut Andreas Mogensen fjernstyrer Mars-rover Den danske astronaut Andreas Mogensen har haft succes med at fjernstyre ESA's fremtidige rover på Jorden fra rummet. Tanken med forsøget er at se om man kan realtime fjernstyre en Måne-rover fra Jorden, eller en Mars rover fra et kredsløb om planeten.

LÆS 'Slam dunk for Andreas in space controlling rover on ground' hos ESA
danmark fra rummet, fotograferet af den danske astronaut Andreas Mogensen fra ISS Den danske astronaut Andreas Mogensen har travlt på ISS med bla. at styre den en fjernstyret robot/rover fra rummet.

Men han har tid til at nyde udsigten, og har taget dette billede af Danmark fra 400km's højde, ombord på ISS.

FØLG Astro-Andreas på Twitter

Iriss har dokket til ISS, slusen er åbnet og den danske astronaut Andreas Mogensen er nu officielt på international grund!

SE 'iriss mission hatch opening' hos ESA

Kl 09.42 dansk tid,vil den Russiske Iriss efter planen dokke til ISS, og den danske astronaut Andreas Mogensen kan gå ombord på ISS kl. 12.15

FØLG SAMMENKOBLINGEN LIVE hos ESA, NASA eller på DR
Interaktiv 3D model af astronautens Andreas Mogensens
ISS som vil være den danske astronauts hjem eller arbejdsplads de kommmende 10dage, vil desværre ikke være til at se fra Danmark før kl. 05.32 d. 12 sept. lavt i sydøst. ISS passerer ellers over Danmark flere gange i døgnet, men desværre kun i dagtimerne indtil d. 12.
I mellemtiden kan man tage en tur rundt om og studere ISS på nedenstående links

PRØV selv ISS interactiv 3D Visualisering eller en tage en guidet video-tour på ISS