ISS

SpaceX dragon modul SpaceX afsluttede igår deres 10ende forsyningsmission til ISS, da deres dragon modul landede i havet 300km fra USA kyst. Med sig ned havde den forsøg med fra ISS, som skal analyseres på Jorden.

Se Dragon Splashes Down in Pacific Ocean på NASA bloggen

ESA sender denne julehilsen fra den internationale rumstation ISS, hvor den europæiske astronaut Thomas Pesquet fortæller om deres jul.Maden er kun dåsemad, men udsigten fra 400km er sikkert enestående.
Se Thomas Pesquet's space Christmas message
NASAs Orion bemandede Orion modul med ESAs servicemodul
NASAs Orion bemandede Orion modul med ESAs servicemodul

NASAs Orion modul som skal fragte astronauter til Månen og måske Mars, skal opsendes på sin første bemandede mission i 2021. Servicemodulet leverer strøm og kommunikation og er den bagersted el af fartøjet på billedet. Det bliver første gang siden den sidste Apollo mission i 1972, at mennesker har rejst længere ud end til lave kredsløb.

ESA to supply service module for first crewed Orion mission fra ESA

Broadcast live streaming video on Ustream
NASA har lavet en ny forbedret streaming funktion af "Jorden live fra ISS" kaldet High Definition Earth-Viewing System (HDEV).
Se Gateveay to Astronaut Photography of Earth
Bigelows oppustelig habitat på ISS
Bigelows oppustelig habitat på ISS
Efter adskillige tætheds-prøver, skal astronauterne på ISS, idag puste det 16 kubikmeter store habitat op, der for nylig blev monteret på ISS. det oppustelige habitat skal tjene som opholdsrum for astronauterne og er en test Bigelow Aerospace gennemfører med/for NASA. Bigelows vision for fremtidige lignende oppustelige moduler, er at bruge dem til rumturist hoteller.

Kilde: NASAs ISS-blog