ISS


Besætningen på ISS blve i weekenden forøget fra 3 til 6, da ekspedition 48 ankom til rumstationen i en Soyuz TMA-20M rumkapsel. Med sig var bla, den amerikanske astronaut Jeff Williams, som er den første bedstefar i rummet.
Kvindedag på ISS i 2010
Kvindedag på ISS i 2010
I anledning af kvindedagen i dag, bringer NASA dette billede fra kvindedagen i 2010, hvor der var ikke mindre end 4 kvindelige astronauter blandt besætningen på den internationale rumstation ISS!

Det Europæiske ESA har i dag et astronaut-korps på 14 astronauter, hvoraf der kun er én kvinde - Samantha Cristoforetti!
Lidt pinligt ESA!

Se 'Celebrating International Women's Day' fra NASA

ISS ekspeditiion 46 er vel landet i Kazakhstan, efter at have tilbragt 340 dage - næsten 1 år - i rummet på den internationale rumstation ISS. Læger er især interesseret i den amerikanske astronaut Scott Kelly, som har en enægget tvillingebror som ikke har været i rummet, og som man nu kan sammenligne med.
Se NASA
1 år på ISS
Efter 1 år på ISS
På tirsdag returnerer det meste af den nuværende besætning på ISS til Jorden. De 2 astronauter Scott Kelly og Russeren Mikhail Kornienko som markerede deres 300'ende dag i rummet 21 Januar (billede fra "fødselsdagen"), har dermed tilbragt næsten 1år på ISS, når de endelig kan sætte fødderne på Jorden på tirsdag

FØLG MED på NASA Live cioverage side
De føsrte blomster på ISS Sidste år kunne astronauterne på ISS for første gang spise salat dyrket ombord på rumstationen. Nu blomstrer de første rumblomster på ISS!

Og det er ikke kun en enlig blomst, men flere forskellige sorter.
SE DEM Scott Kelly's tweet fra ISS