ISS

Dansk Cubesat Idag opsendes en Japansk HTV med forsyninger til ISS. Men sammen med HTV'en opsendes også e lille dansk CubeSat som er lavet af danske studerende og virksomheder, for at teste nye teknologier.
Imens er de danske astronaut Andreas Mogensen også ved at gøre sig klar til si opsendelse til ISS 2/9, hvor der skal en anden dansk Cubesat medop.

SE Technology Cubests hitchhikes on ..' og 'Dansk astronaut ...' på DR
Geko kravler rundt udenpå ISS En lille robot kaldet Geko kravler i øjeblikket rundt udenpå ISS. 'Geko' er opkaldt efter det lille Gecko firben, fordi dens 4 fødder holder sig fast med mikrofibre, inspireret af Geckoens fødder som kan golde den fast på de mest spejlblanke overflader. Geko skal bruges til at inspicere og senere måske foretage mindre reparationer på ISS og måske også andre rumskibe.
Billedet er et "artist impression"

SE ' Gecko Grippers Moving On Up' hos NASA
Soyuz TMA-18M besætningen Den danske astronaut Andreas Mogensens opsendelse til ISS, er blevet udsat 1 dag til d.2 september, fordi ISS's bane er blevet justeret, så opsendelsen må korrigeres derefter.

Besætningen på TMA-18 - som udover danskeren består af Kommandør Sergei Volkov og Kazakh cosmonaut Aidyn Aimbetov, vil blive opsendt kl. 4.34 GMT (18.34 DST), i en Soyuz kapsel fra Baikanurog som vil ankomme til ISS 6 timer senere.

Se 'Andreas Mogensen launch moved by a day' hos ESA
ISS passerer foran Månen
ESA har publiceret dette fantastiske billede af ISS, der passerer foran Månen, set fra Jorden.
Se 'Station Moon transit'
Russisk forsyningsskib Efter at de 2 sidste opsendelser med forsyninger til ISS slog fejl, har Russiske RKA været hurtige til at opsende nye forsyninger, som allerede er ankommet til ISS!.
NASA's satsen på private underentreprenører til opsendelser, har lidt alvorligt tillidsknæk de seneste fejlslagne opsendelser; Derfor har man nedsat et review board for at se om man kan gøre noget af det bedre.

SE 'Russian Cargo Craft Arrives at Space Station'<7a> hos NASA