ISS

Andreas Mogensen landet i Kastrup
Den danske astronaut Andreas Mogensen er kommet tilbage til familien i Danmark landet i Kastrup. Inden måtte han dog lige skifte tøj inden et besøg på Malienborg, hvor han fik en medalje af dronningen.

Se 'Video: Andreas Mogensen hjemme igen' og '.. astroaut får medalje hos Dronning Magrethe' på DR
Russisk kosmonautGennady Padalka efter rekordlangt ophold irummet Nu fortabte vi os jo alle i Andreas Mogensen, efter Soyuz kapslen TMA-16M landede i Khasakstan. Men kapslen bragte også den Russiske kosmonaut Gennady Padalka med ned fra ISS. I modsætning til Andreas, har Pedalka tilbragt rigtigt lang tid på ISS; 879dage eller næsten 2½år!

Kilde: AFP/BBC/ESA

Soyuz kapslen TMA-16M landede tidligt imorges i Khasakstan, med en velbeholden Andreas Mogensen ombord, efter en turbulent rejse ned på 3timer og 22 minutter.

SE ESA 'Space in images' og ESA 'Space in Videoes


Iriss besætningen er samme med den danske astronaut Andreas Mogensen kravlet ind i det Soyuz modul der skal bringe dem tilbage til Jorden. Det kan godt være turen op var dramatisk, men turen ned er den voldsommeste del, når fartøjet træder ind i atmosfæren ned en fart på flere km/s

SE Iriss bloggen
Den danske astronaut Andreas Mogensen fjernstyrer Mars-rover Den danske astronaut Andreas Mogensen har haft succes med at fjernstyre ESA's fremtidige rover på Jorden fra rummet. Tanken med forsøget er at se om man kan realtime fjernstyre en Måne-rover fra Jorden, eller en Mars rover fra et kredsløb om planeten.

LÆS 'Slam dunk for Andreas in space controlling rover on ground' hos ESA