ISS


ESA har frigivet et 360° panorama-tur på ISS, begyndende med Harmony-modulet. Umiddelbart ligner det bare et lidt uinteressant fiskeøjebillede af ISS's indre, men med VR-briller, kan man selv tage en tur rundt på den internationale rumstation. ESA vil frigive en lignende VR-model af et nyt modul hver uge, skriver de.

SE MERE 'INternational Space Station panoramic tour hos ESA

Besætningen på ISS blve i weekenden forøget fra 3 til 6, da ekspedition 48 ankom til rumstationen i en Soyuz TMA-20M rumkapsel. Med sig var bla, den amerikanske astronaut Jeff Williams, som er den første bedstefar i rummet.
Kvindedag på ISS i 2010
Kvindedag på ISS i 2010
I anledning af kvindedagen i dag, bringer NASA dette billede fra kvindedagen i 2010, hvor der var ikke mindre end 4 kvindelige astronauter blandt besætningen på den internationale rumstation ISS!

Det Europæiske ESA har i dag et astronaut-korps på 14 astronauter, hvoraf der kun er én kvinde - Samantha Cristoforetti!
Lidt pinligt ESA!

Se 'Celebrating International Women's Day' fra NASA

ISS ekspeditiion 46 er vel landet i Kazakhstan, efter at have tilbragt 340 dage - næsten 1 år - i rummet på den internationale rumstation ISS. Læger er især interesseret i den amerikanske astronaut Scott Kelly, som har en enægget tvillingebror som ikke har været i rummet, og som man nu kan sammenligne med.
Se NASA
1 år på ISS
Efter 1 år på ISS
På tirsdag returnerer det meste af den nuværende besætning på ISS til Jorden. De 2 astronauter Scott Kelly og Russeren Mikhail Kornienko som markerede deres 300'ende dag i rummet 21 Januar (billede fra "fødselsdagen"), har dermed tilbragt næsten 1år på ISS, når de endelig kan sætte fødderne på Jorden på tirsdag

FØLG MED på NASA Live cioverage side