ISS

Mikrometeoritkrater i Copulaens glas på ISS
Mikrometeoritkrater i Copulaens glas på ISS
ESA astronauten Tim Peake opdagede forleden et mikrometeorit-krater i Copula udsigtskuplens glas. Han tog dette billede af det ca. 7mm store "stenslag"

Han siger "Jeg bliver ofte spurgt om ISS bliver ramt af rumskrot. Og ja det gør den, som man ser her. Jeg er glad for at det er firdobbelt panserglas."

SE ESA ISS update og DR. Se også NASA's ISS blog
Den danske astronaut Andreas Mogensen
Den danske astronaut Andreas Mogensen
Siden rumfærgerne blev pensioneret har NASA ikke haft mulighed for at sende astronauter i rummet. Det skal kontrakter med de private Boeing og SpaceX rette op på, mens NASA er ved at uddanne testastromnauter til de første private opsendelser.

Nu sender ESA en repræsentant til NASA for at følge forberedelserne for de Europæiske astronauter, som også engang skal op med en af dem. Og det bliver ifølge DR den danske astronaut Andreas Mogensen, som dermed skal 3 år til NASA som observatør!

Astronauterne ombord på ISS har taget den første 4K Ultra High definition video af Jorden, set fra rummet. UHD eller 4K video er i 2160x4000 pixels, så hvert billede er 8½ megapixel!
Det oppustelige beboelsesmodul BEAM på ISS
Det oppustelige beboelsesmodul BEAM på ISS
NASA har indgået en aftale med Bigelow Spaceindustries om at opsende et oppusteligt beboelsesmodul til ISS, med SpaceX's 8ende opsendelse. Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) kaldes den. BEAM vejer kun 3 tons, men den stof-vægge skal oppustes til et 14kvadratmeter opholdsrum. Teknikken skal bruges på længere missioner og baser som fx. en fremtidig Mars-mission

SE BEAM siden, Video og tegninger af BEAM

ESA har frigivet et 360° panorama-tur på ISS, begyndende med Harmony-modulet. Umiddelbart ligner det bare et lidt uinteressant fiskeøjebillede af ISS's indre, men med VR-briller, kan man selv tage en tur rundt på den internationale rumstation. ESA vil frigive en lignende VR-model af et nyt modul hver uge, skriver de.

SE MERE 'INternational Space Station panoramic tour hos ESA