Exobiologi/SETI

Filament i Ivuna meteoritten

Den respekterede NASA exobiolog dr. Richard Hoover, har offentliggjort en peer-reviewed artikel om et fund af Cyano-bakterier - hvoraf nogle ikke ligner nogle man kender - i en sjælden meteorit fra sydpolen.

Enceladus jetsCassini sonden har flere gange passeret gennem Saturn-månen Enceladus's vandholdige jets. Man har ment at de må stamme fra vandholdige lommer tæt under overfladen, men der har været et problem; Hvor var saltene?

I 1974 sendte menneskeheden det første budskab ud mod stjernerne, i håb om at nogen en dag vil opsnappe det, og siden er der blevet sendt mange andre budskaber. Nu forslår forskere et fælles vedtaget "sprog" at kommunikere på.

Biologiske celler har alle en naturlig asymmetri som enten er venstre- eller højre snoet. Nu er det lykkedes franske forskere at genskabe de forhold som får cellerne til at vælge den ene- eller anden snoning.  Forhold som er kopieret fra det interstellare rum!

Kilde: CNRS

Jorden

Liv er forbundet med ilt! Det er næsten et mantra for exobiologerne. Men primitive- og dermed også de tidligste - bakterier på Jorden havde det bedst uden ilt, og nu har forskere fundet at de første livsformer var tilpasset et liv UDEN ilt