Print
Parent Category: Astronomi
Category: Exobiologi/SETI

Filament i Ivuna meteoritten

Den respekterede NASA exobiolog dr. Richard Hoover, har offentliggjort en peer-reviewed artikel om et fund af Cyano-bakterier - hvoraf nogle ikke ligner nogle man kender - i en sjælden meteorit fra sydpolen.

Fundet er gjort i en meteorit fra Antarktis og ifølge forskerne er "..jeg og andre forskere der har studeret den 100% sikre på at de ikke stammer fra forurening fra Jorden".

Meteoritten er en såkaldt CI1 condrit som er uhyre sjælden: Ud af de mange tusinde registrerede meteoritter man kender til, er kun en håndfuld meteoritter af denne type.

Hoover citeres for at sige: "Hvad der både er spændende og ekstraordinært er, at selvom mange af bakterierne ligner- og kan associeres med generiske arter på Jorden, er der andre der er helt fremmede. Hverken jeg eller andre eksperter der har set dem, har nogen idé om hvad disse organismer kan være"

Man har tidligere fundet noget der lignede bakterier i en meteorit fra Mars. Men den faldt ned i USA

Artiklen er offentliggjort i en peer reviewed artikel i Journal of Astrophysics
AFP skriver at man "..pga. det kontroversielle indhold har bedt 100 eksperter reviewe artiklen" for at være sikre

Beviserne og kilderne lyder som et meget overbevisende bevismateriale, men der har også været en del kritik fremme af artiklen, så det er nok for tidligt at omskrive historiebøgerne. NASA har bekendtgjort at de vil holde en pressekonference torsdag som involverer biologi. Men om det er en afvisning eller støtte for artiklen er uvist