Exobiologi/SETI

Kort oer Mælkevejen

Ligesom planeter skal ligge i en passende afstand om en stjerne for at være beboelig, så mener en række astronomer at der også er områder i galakserne der er mere beboelige end andre. Men modsat hvad man skulle tro, er det ikke i vores fredelige yderkant, men derimod en del tættere på Mælkevejens centrum der er størst sandsynlighed for at finde faste planeter viser nye undersøgelser

LÆS MERE på astrobio.net

Store meteornedslag var langt hyppigere tidligere i solsystemets historie end de er idag. Og ved sådanne nedslag kan der let spredes materiale fra planeten ud i rummet og dermed ud i galaksen viser ny undersøgelse

Sø på ørkenplanet

En NASA undersøgelse af livs muligheder for at opstå- og udbrede sig konkluderer at liv er mere sandsynlig på ørkenplaneter, end på planeter med store have.

SETI forskere hævder nu at delfiner er langt smartere end man giver dem kredit for, og at deres sprog er ideelt egnet til kommunikation med andre civilisationer. Delfinernes kommunikation er nemlig simpel og uden navneord på en måde der vil gøre det lagt lettere umiddelbart at forstå en-vejs kommunikation, som den ville blive opfanget af en fremmed civilisation. Delfinerne er også sociale væsener der hjælper hinanden, og det er - hævder antropologerne - det første skridt mod at udvikle intelligens.

LÆS MERE på astrobio.net

DNA / RNA i rummet

Forskere fra NASA bekræfter at de nucleobaser der er fundet i en række meteoritter rent faktisk ER blevet til i rummet. Dermed kan de væsentligste byggesten til DNA'en være kommet til Jorden fra rummet, og er dermed sandsynligvis også tilstede på andre planeter!