Exobiologi/SETI

Exobiologer har fundet ekstreme mikro-organismer  der kan leve uden lys og ilt; De lever af uorganiske carbonforbindelser af vulkansk oprindelse og ville derfor også kunne leve på nogle af solsystemets måner.

"Panspermia" teorien om at livet spredes i rummet med kometer ol. har et problem; For liv kan ikke overleve i rummet i længere tid. Men en canadisk biolog kommer med en forklaring på hvordan selv døde mikrobe-rester kan sprede livet.

Forskere fra NASA kalder nu Mars-efterforskningen for uambitiøs; Vi har ledt efter vand i 10år og nu ved vi det er der. Det er på tide at lede efter liv!

Alle har hørt om istider, men faktisk var de ikke så slemme ... Sammenlignet med nogle af de tidligere is-perioder, hvor Jorden var en stor isklump og kun de dybeste have isfri. Men det var i de tider livet udviklede sig

ancient lakes on marsAlle regner med at finde spor efter liv på Mars, men en lang række forskere regner også med at det vil ligne livet på Jorden, fordi det har en fælles fortid. Hvis det gør kan ExoMars satellitten finde det