Exobiologi/SETI

Nye studier af Chondrit-meteoritter har afsløret to typer nucleobase-analoger, som er alt hvad der skal til for at danne liv. Denne type meteoritter regnede også ned over Jorden i dens tidlige dage, og kan dermed have været en meget væsentlig byggesten for livets dannelse på Jorden.

Kilde: Pressemeddelelse fra Carneige Institute of Science som kan ses gengivet HER

Livet opstod tidligt på Jorden - kun få hundrede mill. år efter at den var kølet ned.Det tages til udtryk for at livet nødvendigvis opstår når betingelserne er til stede. Men det argumenterer et par matematikere nu imod, ved en statistisk behandling af de kendte forudsætninger. De mener dermed at fx. Drakes ligning er et udtryk for vores ønske om at finde liv.

Kilde: arXiv

Er der liv i rummet? Den anerkendte professor Jim Kasting fra Penn State University er ikke i tvivl og er fast besluttet på at finde det

I januar 2000 eksploderede en asteroide over Canada, hvorefter fragmenter regnede ned over en frossen sø. Analyser af resterne har vist sig at have været opløst i vand på et tidspunkt, og at indeholde alt hvad man skal bruge for at lave liv!

exoplanet

Selvom vi finder nok så mange exoplaneter er vi meget langt fra at kunne se dem; Nogle af dem kunne myldre af liv uden at vi vidste det og aldrig vil få det at se. Men en statistisk metode vil kunne "se" planter ol.