Småplaneter

Plutos atmosfære i farver set oplyst af Solen Umiddelbart ligner de isdækkede dværgplanet Pluto ikke Jorden meget.
Men nu afslører behandling og analyser af billeder fra passagen forbi den nogle lighedspunkter;

Blå himmel
Dens atmosfære bryder lyset på en måde, så himlen på Pluto er blå ligesom Jordens, som det ses på billedet th, hvo Pluto er oplyst bagfra af Solen.

Blotlagt vand-is
Derudover afslører spektroskopiske analyser udbredte områder med blotlagt vand-is på Pluto. Størsteparten af Pluto er dækket af CO-is, men enkelte steder dukker der vand-is op. Hvorfor det er blotlagt hvor det er, ved man endnu ikke, men det vil geologerne nu prøve at finde ud af.

Fund af vand-is på Pluto

Se 'New Horizons Finds Blue Skies and Water Ice on Pluto' fra NASA
og 'Latest Pluto images from New Horizons show blue skies, red ice' fra John Hopkins University
Plutos måne Charon
Der tikker stadig billeder ind fra New Horizon sonden, efter dens passage forbi Pluto. Nogle af de seneste er af Pluto's 1214km store måne Charon, som umiddelbart ligner Pluto. Men billederne vidner også om en voldsom fortid; En 1600km lang kløft viser at dens overflade på et tidspunkt har været knækket.
Paul Schenk,fra Lunar and Planetary Institute in Houston siger:"..et indre vand-ocean kan have været frosset, og den resulterende volumen-ændring have flækket Charons overflade og tilladt vand-baseret lava at oversvømme overfladen på det tidspunkt"

Se flere på 'Pluto’s Big Moon Charon Reveals a Colorful and Violent History' hos NASA
Nyt kort over dværgplaneten Ceres
Dawn sonden kredser stadig om småplaneten Ceres i stadig lavere og lavere baner. Dermed kommer der stadig nye resultater som blev delt på en konference i Frankrig forleden. Udover dette nye mere detaljerede falsk-farve kort, har Dawns blandt meget andet, også opfanget 3 røntgen-glimt fra Ceres, som stammer fra interaktioner med soludbrud, men som iøvrigt ikke forstås endnu.

LÆS 'Dawn Team Shares New Maps and Insights about Ceres'
Nye flotte farvefotos af Pluto
Billedbehandlingerne af de seneste fotos af Pluto som New Horizon sonden har sendt tilbage til Jorden, viser en lang række utroligt flotte detaljer af bjerge der stikker op af isørkener og meget mere; Helt tydeligt en aktiv planet.

SE FLERE billeder på NASA's New Horizons blog

Forskere og animatorer har lavet denne virtuelle flyvetur over Pluto, baseret på de seneste billeder fra New Horizon sonden fra NASA