Forskningssatelitter

JUNO sonden som blev opsendt med kurs mod Jupiter 5 aug. tog forleden dette billede af Jorden og vores Måne, set fra en afstand af 9,66 millioner km. JUNO tilbagelagde de 400.000km ud forbi Månens bane på kun én dag. Det vil med den fart tage den 5år at komme ud til Jupiter!

Kilde: NASA

Japanske JAXA's mission til asteroiden Itokawa, og dens returnering af prøver fra den, var ifølge en artikel i Nature en stor succes, selvom man ikke så mange prøver med tilbage som man havde håbet på. JAXA samarbejder derfor med NASA om deres OSIRIS REx mission til en anden asteroide, for dermed at dele deres erfaringer med amerikanerne.

Kilde: University of Florida

Opsendelsen af JUNO med kurs mod Jupiter

Opsendelsen af JUNO-sonden som er på vej mod Jupiter gik godt. Kilde: JPL

NASA har fastsat opsendelsesdatoen for JUNO sonden til 5 august.Opsendelsen kan følges live på nasa nettv kl. 17.30-18.30. Opsendelsesvinduet strækker sig frem til 26 aug. i tilfælde af dårligt vejr eller tekniske problemer. JUNO skal ankomme til Jupiter i 2016.

Kilde: JPL

Nu hvor rumfærgerne er ude af billedet og Månen er nedprioriteret, vil NASA satse på en bemandet mission til en asteroide. "Vores civilisation kan afhænge af det" siger NASA's ledelse

SE ANIMATION HOS NASA