Dne mystiske Pinnacle-klippe der dukkede op bag Opportunity roveren

8 Januar vendte man Opportuniy Mars-roveren, for at få et kig tilbage. Og dér lige bag roveren lå en 4cm stor hvid klippe der ikke havde ligget der på de forrige billeder taget 4dage før!!

Efter flere farvebilleder og analyser af dem, har man nu fundet svaret på hvor den kom fra ...

Opportunioty roveren som er på vej henover krater-kanten på det store Endeavour krater bruger billeder fra sit sort/hvide panorama kamera til at styre efter. Og det var på disse billeder der pludselig dukkede et meget hvidt klippestykke op, som vist i det indsatte billede.

Det skabte begribeligvis en del postyr.

Efter at have taget et par farvebilleder af området og kørt roveren et lille stykke for at få et billede fra en lidt anden vinkel, fik man øje på et andet lignende stykke midt i hjulsporet fra roveren. Klippen var simpelthen så porøs, at den var flækket da man kørte henover den.

Dne mystiske Pinnacle-klippe der dukkede op bag Opportunity roveren

"Da vi havde kørt opportunity roveren et lille stykke, efter at have inspiceret Pinnacle Island klippestykket, kunne vi se direkte op i et væltet klippe stykke der havde samme usædvanlige udseende. Vi kørte lige henover det. Vi kan se sporet. Der var dér Pinnacle Island kom fra" siger Opportunity Deputy Principal Investigator Ray Arvidson fra Washington University


Opportunity roverens næste mål er det klippe-bestrøede McClure-Beverlin Escarpment (skråning der afgrænser to geologiske lag). Dels er selve skråningen interessant og dels vil man have et bedre udkig fra toppen af den.

Kilder: JPL/NASA og Planetary Science Institute