Boeing Starliner modulet på Atlas V raketten Boing's første CST-100 Starliner, står idag klar på en Atlas V raket, på en affyringsrampe på Space Launch Complex 41.

Det er den første rigtige opsendelse af Starlineren, som er beregnet til at medbringe op til 6 astronauter. Denne første opsendelse er dog en ubemandet testopsendelse til ISS og retur. For at nå Månen i 2022 og senere også Mars, tegnede NASA i 2018 kontrakt med Boeing om at udvikle og levere Starlineren, og med United Launch Alliance (som primært er Boeing og Space X) om opsendelserne. NASA har stillet sikkerhedskrav og designspecifikationer, men Boeing og ULA har selv stået for design og udvikling skriver NASA.

I mellemtiden har Space X også selvstændigt testet deres egen Dragon rumkapsel, som er beregnet til opsendelser til rumturisme og ISS, og som allerede har været på besøg på ISS.
Dermed får USA for første gang siden rumfærgerne blev pensioneret, igen mulighed for selv at opsende astronauter, istedet for at skulle opsende dem med de Russiske Soyuz raketter.