Magnetar / pulsar J1818.0−1607 12 mar 2020 opfangede Swift rumteleskopet et udbrud fra kilden Swift J1818.0–1607, som skulle vise sig at være en sjælden opdagelse;

Neutronstjerner er små men meget tunge rester efter supernovaer, som roterer meget hurtigt. Men de ligner meget en lidt anden type kompakt legeme, kaldet magnetarer. De roterer lige så hurtigt og endda hurtigere end neutronstjerner og så har de et kraftigt magnetfelt, som virker som en meget højfrekvent radiosender, der dermed udsender blød røntgenstråling. Man har længe anset magnetarer for at være nogle lidt specielle neutronstjerner.

Men udbruddet fra den nyfundne magnetar . som kun er 240-320år gammel og roterer på kun 1,4 sek - ligner en anden mere almindelig neutronstjerne PSR J1119−6127 rigtigt meget; Så meget at de tilsammen næsten er et "missing link" mellem neutron- og magnetar-stjerner.

På baggrund af deres analyser og sammenligninger foreslår de derfor at magnetarer kan være meget energirige stjernerester som enten:
- Har en lidt skæv fordeling af magnetisk materiale som med tiden udjævnes, eller
- Er " født" magnetiske, men efterhånden får dækket/skjult sin overflade af materiale der falder ned på den.
(Der er så ikke helt deres egne eller helt nye teorier, men fundet understøtter dem). Fundet som publiceres i Astrophysical Journal er også publiceret på arXiv Spectropolarimetric properties of Swift J1818.0−1607: a 1.4 s radio magnetar