Gasser i galaksehobeTeoretiske studier og studier af galaksehobe, viser at det almindelige (baryoniske) stof kun udgør 1/6 af universets og galaksehobenes masse. Galakser er omgivet af haloer af tyndt stof, og teorien har været at det er her det mørke stof gemmer sig,
Men en ny undersøgelse med ESA's XXM røntgen rumteleskop af 6 galaksers haloer som man har "stacket" er det lykkedes at observere dem helt ud til 30x galaksens fysiske diameter Men til trods for dybden i disse observationer, er det kun lykkedes dem at finde 1/4 af den forventede gastæthed i haloerne, som kunne afsløre mørkt stof. Dermed er det stadigt ikke lykkedes at lokalisere det mørke stof som ellers kun afsløres af sin tyngdekraft. Dermed er der ifølge ESA kun 2 muligheder tilbage:
- Enten er det mørke stof varmere eller koldere end man har ment så den forventede interaktion med normalt stof udebliver, så man skal lede efter det på en anden måde..
- Eller det mørke stof er blevet "blæst" ud af galaksernes haloer af starbursts ol. så man skal lede efter den manglende masse mellem galakserne.