Metoden der afslører at LHS 3844b ikke har atmosfære I 2018 opdagede TESS planetjægeren LHS 3844b, som kun er 30% større end Jorden som på kun 11 timer kredser om stjernen LHS 3844, 39 lysår fra Jorden.
LHS 3844 er en lille M-klasse rød dværgstjerne, men med planetens tætte kredsløb om stjernen er den dermed meget varm.

Studier af LHS 3844b's transits foran og bag stjernen fra Michigan Institute of Technology, viser imidlertig et meget skarpt dyk i lyskurven, når planeten passerer ind foran stjernen. Dermed kan de med stor sikkerhed udelukke at den har nogen form for atmosfære.

Målingerne afslører desuden at den har 30% større diameter end Jorden og med den masse man har målt, har den så høj en massefylde at man ved at det er en klippeplanet som Jorden - bare uden atmosfære og vand. Overfladen er også meget mørk, så den har ikke en granit-type overflade, men ligner sandsynligvis en forvokset Merkur.

Det er første gang man har haft mulighed for at måle en jord-type exoplanet om en lille dværgstjerne skriver forskerne fra Harvard og det er ikke opmuntrende for planetforskere at konstatere at den ikke har nogen atmosfære. LHS 3844b ligger i den indre del af stjernens biosfære og hvis den havde haft atmosfære til at fordele varmen, kunne den have været beboelig.