Illustration af hvordan den interstellare asteroide kune se ud, <i>hvis</i> det var en asteroide
Sidste efterår kom det internationale videnskabelige samfund op at stolene over et besøg fra det interstellare rum, af et asteroidelignende objekt, som i Nov 2017 passerede ind gennem det indre solsystem, tæt forbi Solen og fortsatte igen ud i det interstellare rum.
Men da man fulgte den i dens bane ud igen, opdagede man i juni 2018 at den havde accelereret mere end forventet. Umiddelbart mente NASA at det skyldtes gasser der var fordampet fra den i varmen fra solen, som dermed fik en "raketvirkning", der havde accelereret den op, og at den dermed måske i virkeligheden var en komet, som ESO fortæller om deres cast herunderMen forskere fra flere universiteter som har regnet på effekten, kan ikke få den teori til at passe sammen, fordi objektets estimerede masse er for stort til at gasser kan have skabt den observerede acceleration. De skriver derfor i en artikel på arXiv, at regnestykket kan gå op hvis den var meget lettere i forhold til overfladen. Oumuamua blev desuden konstant observeret meget grundigt ved alle bølgelængder og der var intet spor af infrarød emission fra den, der antydede at den afgav eller var omgivet af støv eller gasser, skriver forskerne fra Harvard

Det kan have været et rumskib!
Harvard forskernes analyser er også indsendt til publicering i den peer-reviewede astrophysical Journal. I den tidlige tekst på arXiv skriver de Vi diskuterer den mulige oprindelse af sådan et objekt, inklusiv muligheden af at det kan være et lyssejl af kunstig oprindelse".

De skriver dog også at den er en "eksotisk forklaring" og ikke deres første hypotese. Men den har allerede skabt mange overskrifter, selvom mange forskere afviser teorien som useriøs, selvom de ikke nødvendigvis har regnet på det.