Uncategorised

Saturn månen Dione's overflade Mandag vil Cassini sonden foretage en sidste meget tæt passage over Saturn-månen Dione, inden den skal slukkes i 2016. Cassini vil passere den kun 100km over overfladen som er det tætteste nogensinde. Dione rummer stadig mange mysterier; Blandt anet ved man stadig ikke hvor dens tyde atmosfære stammer fra, og man mangler stadig at finde "the smoking gun"-bevis på cryo-geologisk aktivitet på den.

LÆS 'Cassini to Make Last Close Flyby of Saturn Moon Dione' fra NASA

Astronauterne på rumstationen ISS, kunne i går nyde frisk hjemmedyrket salat. Efter at have testet afgrøder fra ISS sidste år, har man nu lavet en mere permanent vækst. Planterne belyses med LED lamper og overvåges nøje med sensorer for at dosere vandmængden præcist : Den sidste teknologi vil iøvrigt også blive brugt af landmænd på Jorden. Målet med erfaringerne er at gøre ophold i rummet sundere og mere selvforsyninende - og i sidste ende at gøre det muligt at bo på Mars!.

SE ' Spacefarming...'

Følg med på ISS

news

Følg med i hvad der sker på ISS

Den internationale rumstation ISS er et af historiens største projekter og til efteråret kommer den første dansker ombord!

LÆS OGSÅ her:

Nyheder fra Mars

news

Se alle nyhederne om mars

Med 2 rovere på Mars, 2 satelitter der kredser om den og flere på vej, er der masser af nyt fra den røde planet

SE OGSÅ::

Historisk landing på komet

komet 67P/Churyumov–Gerasimenko

Landing på komet
Følg med i Rosetta sondens historiske udforskning af kometen den 4km store komet 67P/Churyumov–Gerasimenko.

SE MERE her: