Venus

Venus fotograferet af ESA's Venus Express somde

Siden de første interplanetariske opsendelser, har man vidst at der er støv om Solen. Men nu har data fra NASA's STEREO satellitter mere præcist bekræftet at der er en ring af støv om Solen i Venus bane.

Kilde: Science mfl

Kurve over Venus-express's målinger af vinden på Venus

ESA's Venus express sonde som har været i kredsløb om  Venus i over 7år, afslører at vindhastighederne tager til på planeten (Se kurven th.).

Vejret på Venus er meget anderledes end Jordens; Selvom planetens døgn er på 243jord-dage, roterer atmosfæren70km oppe om den på kun 2 døgn!

Kilde: Venus Express's hjemmeside hos ESA

Venus er normalt kun omgivet af en meget tæt ionosfære fordi Solvinden river den i stykker. Men ESA's Venus Express sonde har i en rolig periode set den vokse til en "rigtig" ionosfære der ligner Jordens

LÆS MERE hos ESA Science

Analyser af Venus magnetfelt fra ESA's Venus Express sonde, har afsløret en række gigantiske magnet-feltlinier, der dannes regelmæssigt i Venus ionosfære. Det er endnu uvist hvordan disse magnet-reb dannes, men de udgør en 3die form for magnetfelt om Venus

Kilde: Geophysical esearch Letters

ESA's Venus Express sonde har efter 6års observationer af Venus registreret en pludselig væsentlig stigning i atmosfærens Svovldioxid indhold, som stammer fra en form for geologisk aktivitet - måske et vulkan udbrud.
Pga. planetens tætte skylag kan man ikke vide det med sikkerhed, men man holder nu særligt øje med de infrarøde sensorer for at se om man kan finde en kilde.

SE MERE hos ESA