Solens overflade 5.300'C, mens udbrud i den øvre atmosfære - de såkaldte fakler - er flere millioner grader varme. Denne voldsomme temperaturforskel, har affødt to vigtige spørgsmål, som astronomerne længe har forsøgt at besvare:
Hvordan opvarmes coronsfæren til temperaturer der er så meget varmere end overfladen og hvordan producerer coronaen solvindende?
Man har dog længe vidst at aktivitet på en langt mindre skala - de såkaldte nanoflares spiller en stor rolle, men ikke præcist hvordan. IRIS spektografen (Interface Region Imaging Spectrograph) på NASA's Solar Dynamics Observatory, er netop er designet til at observere denne del af solen - Interface-Regionen. Og fornylig fangede IRIS netop foden af en sådan mellemstor fakkel på det helt rigige tidspunkt, hvor den oberverede ioniseret silicium og fandt variabel aktivitet på 20-60 sekunder.
Studier af disse observationer sammenholdt med faklens udvikling viser ifølge astronomerne fra Harvard at disse lokale opblusninger ved foden af faklen, opfører sig som varmeoverførende loops, som afgør de karakteristiske høje temperaturer og andre karakteristika, som definerer de mellemstore udbrud. Harvard skriver ikke at gåden dermed er løst, men man er kommet et langt skridt længere i forståelsen af hvordan faklerne dannes.