Solen

Mars roveren Curiosity nærmer sig et af dens vigtigste mål: Den centrale top i Galekrateret: Det 5km høje Mount Sharp.

Der er adskillige kanaler på dens sider, som forskerne er ret sikre på er skåret af vand og som kan have været et godt sted for liv engang.

Kilde: Brown University

 Murchison Widefield Array (MWA) radio telescope

Et nyåbnet radioteleskop i Australien der lige er åbnet, vil  kunne advare om Soludbrud langt tidligere end man har kunnet før. Murchison Widefield Array (MWA) radio teleskopet observerer store dele af himlen, og vil dermed kunne se udbrud spredes om Solen, før de kommer frem på den jordvente side af Solem

SE MERE på mwatelescope.org

Solen har igen nået sit maksimum, og dermed har vi for første gang fået et komplet overblik over en hel 11-årig solpletcyklus siden SOHO, STEREO mfl. begyndte at studere Solen fra rummet. Her ses Solen ved dens. min. tv og maks th.

Kilde: NASA's Sunearth missionpages


16 november eksploderede to sol-prominencer lige efter hinanden på Solen og skabte dermed en "super solstorm" - heldigvis ikke i Jordens retning.
Kilde: MASA Multimedia

Det seneste unormalt lange solplet minimum har skabt usikkerhed om hvor regelmæssig Solens 11-årige solpletcyklus er. Men nye studier af Beryllium-10 isotoper i iskerner viser at den 11årige cyklus fortsætter uændret.