Kuiperbæltets hældning kan forklares ved en ukendt planetDe seneste års infrarøde kortlægninger af himlen, har afsløret adskillige nye større asteroider i det ydre asteroidebælte 'Kuiper bæltet'. Forskere fra Arizona State University har dermed kunnet begynde en kortlægning af asteroidebæltet med analyser af 600 KPO'ers baner, som afslører at hele bæltet hælder ca. 8grader fra det ækvatoriale plan.
Deres analyser og simulationer viser at et "planetarisk legeme" - altså noget der er større end asteroider - i Kuiperbæltet kan forklare hældningen. Asteroidernes baner burde være ret flade omkring det ækvatoriale plan uden for 50AU (7,5 mia km) og det er det også. Men lidt længere ude (80AU) har de fundet denne hældning "forestil Dig at Du tager en masse roterende snurretoppe og giver dem et lille skub. Deres baner og rotationer vil være vidt forskellige, men i gennemsnit peger de mod det gravitionelle felt (red: som skubbede dem)" siger professor Louise Foucar Marshall fra LPL

Det er værd at bemærke at det IKKE er den store niende planet andre astronomer leder efter længere ude (500-800AU), men jo er betydeligt nærmere og må ligge ca 60AU ude - Altså et helt nyt legeme: Måske en tiende planet? .

Kilde: UA Scientists and the Curious Case of the Warped Kuiper Belt