Småplaneter

De mystiske hvide pletter på Ceres Dawn kommer stadig tættere på dværgplaneten Ceres. For nogle uger siden fange dens kameraer 2 mystiske klart lysende pletter i et stort krater på Ceres.
Nye observationer har ikke bragt noget nærmere på en forklareing - tværtimod, for nu har man opdaget endu flere af de lysende pletter og har fundet at de er meget forskellige; Nogle er varmere, mens andre er koldere end omgivelserne på Ceres...

Kilde:DAWN bloggen hos JPL/NASA
Dawn ankommet til Ceres
DAWN sonden som ankom til småplaneten Ceres for en måned siden fungerer perfekt. Den blev først fanget af Ceres's tyngdekraft i en bane 75.000km over småplaneten. Dens Ion-motor har siden manøvreret den ned til en bane i 46.000km højde. Den skal ende i en bane 13.500km over den kun 900km store småplanet.

LÆS NASA's Dawn in Excellent Shape One Month After Ceres Arrival<7a>
Pluto og Charon
14 juli vil New Horizon sondne passere Pluto og dens store måne Charo, som derfor vil blive kortlagt for første gang. Dermed skal International Astronomical Union (IAU) som normalt er den officielle navngiver af himmlelegemer tage stilling til hvad de forskellige kratre og bjerge på skal hedde. Derfor inviterer de offentligheden til at bidrage til- og tage stilling til de nye navne.
SE IAU's Campain for public participation in naming features on Pluto
Ceres småplanetens rotation NASA's Dawn sonde nærmer sig småplaneten Ceres i det indre asteroidebælte og har sendt disse billeder af Ceres.
Når DAWN kommer til Ceres, vil den gå i kredsløb om Ceres og vil dermed kunne tage historisk detaljerede billeder af den store asteroide/lille planet. LÆS MERE om Kilde: DAWN og CERES her
Pluto og dens Måne CharonNASA's New Horizon sonde nærmer sig Pluto og er nu så tæt på at Pluto ikke længere kun er en lysplet, men en begyndende lysskive.
Billedet her er fra New Horizons Long-Range Reconnaissance Imager (LORRI), taget d. 27 januar. New Horizon som er historien hurtigste rumskib, nærmer sig Pluto med 50.000 km/t.

LÆS MERE på på John Hopkins University