Småplaneter

Pluto: Den anden røde planet
Analyser af data af Pluto fra New Horiszon-sonden, viser at den er rød ligesom Mars.PÅ Mars skyldes den røde farve jern-oxider (rust), men på Pluto skyldes det hydrocarbon molekyler, der dannes når kosmisk stråling rammer methan på dens overflade/atmosfære."Plutos røde farve har været kendt i årtier, men New Horizons data gør det muligt at korrelere farven med geologiske detaljer og snart også med deres sammensætning" siger Alan Stern fra SWRI.

Kilde:'Pluto: The 'Other' Red Planet' hos NASA
Pluto og Charon
Dette nye hidtil mest detaljerede billede af småplaneten Pluto, er ikke alene det hidtil mest detaljerede billede af den, men viser også hvor stor dens største måne Charon er i forhold til Pluto. Og vi troede vi havde den relativt største måne!
Derudover har sonden også detekteret methan på Pluto, ligesom man har kunnet se hvad der sker på overfladen når Solen går op/ned.

LÆS 'New Horizons Update' fra NASA
'Artist view' af Pluto og dens største måne Charon
NASA har sammensat en film/animation i farver af Pluto og dens største måne Charon's kredsløb om hinanden med Multicolor Visible Imaging Camera instrumentet.Kredsløbet varer 153timer og 17,6min - altså en lille uge. Som man kan se på filmen er Charon ret stor i forhold til Pluto, så det fælles tyngdepunkt er tydeligt.

SE FILMEN. Kilde: 'Pluto and its Moon Charon, Now in Color'
Den mystiske lysende plet på ceres Nu hvor DAWN sonden er kommet helt ned i en højde på kun 4.400km over småplaneten Ceres, har den kunnet tage nogle langt mere detaljerede billeder af den største af de mystiske lysende pletter på småplaneten.

Man mener fortsat at det må være blotlagt is der reflekterer sollyset men man ved det ikke.

LÆS < ahref="http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4619" target="new">'Bright Spots Shine in Newest Dawn Ceres Images'
Dværgplaneten Ceres Mens Dawn sonden kommer stadigt tættere på dværgplaneten Ceres, stiger mængden af informationer. NASA har kombineret 80 billeder fra sonden til en lille flyvetur henover småplaneten

"Vi brugte 3D terræn-modeller baseret på de billeder vi har. De vil blive stadigt mere detaljerede som missionen skrider frem - hver bane bringer os tættere på overfladen" siger Ralf Jaumann fra DLR, Tyskland, som er eksperter i den slags 3D modeller

LÆS: 'Fly Over Ceres in New Video' og SE VIDEOEN