Småplaneten Ceres i det indre asteroidebælte Analyser af data fra Dawn sonden, viser at Ceres's overflade består af ikke mindre end 20% kulstof som indgår i forskellige forbindelser. Eftersom man tidligere også har fundet ammoniak og magnetiter på Ceres, er den dermed et rigtigt godt arnested for enkle organiske forbindelser;
"Ceres er som en kemisk fabrik" siger Dr. Simone Marchi fra SWRI "Vores analyser viser at Carbon forbindelser er mikset grundigt sammen med vand/klippe produkter såsom ler"
Derudover har man også fundet specifikke organiske forbindelser nær et 50km stort krater på Ceres.

Disse fund, samt den store andel af vand på den ellers golde klippeverden, viser at den må være dannet et koldt sted i Solsystemet - måske udenfor Jupiters bane - hvorefter den erf blevet skubbet ind i det indre Solsystem da Jupiter selv skiftede bane tidligt i Solsystemets historie.

Enten et al denne kulstof kemi, en del af dens skorpe, eller også har den samlet det på sin overflade. Men uanset hvor de stammer fra kan Ceres have spillet en meget stor rolle i spredningen af organisk grundmateriale, da livet blev til på Jorden.
Fundende er publiceret i Nature skriver Southwest Research Institute