Saturn

Saturn-månen Enceladus som menes at huse et hav under isen spyer regelmæssigt vand-is- jets ud fra sprækker i overfladen. Cassini sonden har taget dette langtids-billede af ENceladus for at afdække HVOR meget den sprøjter ud. Jettene menes at vedligeholde den store doughnut-formede ring som findes udenom Saturn og dens velkendte ringe.

Kilde: NASA/JPL


Det  lykkedes Cassini-sonden at fange ikke mindre end 5 af Saturn's måner i ét billede 29/7. Fra venstre ses her Janus, Pandora, Enceladus, Mimas og Rhea tættest på th.

Kilde: NASAs image archive

Saturn-månen Dione

Saturns måne Dione er en gold ismåne der er dækket af kratre. Men nye magnetiske målinger af Dione viser at den sandsynligvis har en tynd atmosfære. Målingerne viser også at den er assymetrisk mellem de Saturn-vendte og -bortvendte sider. De anslår gassøjlen til at være 1 · 1017 m−2

Kilde: Geophysical Research Letters

Saturn-Månen Hyperion

Cassini sonden lavede forleden en tæt passage forbi den lille og noget anderledes Saturn-måne Hyperion

Enorm pileformet skyformation på saturnmånen Titan

Cassini-sonden har flere gange observeret usædvanlige symmetriske skyformationer på Saturn-månen Titan, som man hidtil ikke har kunnet forklare. Men nye computersimulationer af dens atmosfære, viser at det er enorme resonans-bølger der skaber dem; Dvs. at luftmasserne går i selvsvingninger.