Saturn

Nærbilleder af Saturn Månen Rhea

10 marts passerede Cassini sonden Saturn-månen Rhea i en afstand af 40.000km, hvorunder den lavede en serie fantastiske 30-billeders mosaikker af dens overflade.


Saturn-månen Dione

Målinger fra Cassini viser at den ellers golde ismåne Dione, er omgivet af en tynd atmosfære som bla. indeholder molekylær oxygen. Målingerne viser en tæthed på 0,01-0,09 oxygen ioner/cm3. Det er den del af oxygenet som er ioniseret af den kosmiske stråling, og som Cassini derfor kunne måle under passagen.

Kilde: American Geophysiocal Union

3 nye rapporter samler de sidste 5års studier af Titans skiftende vejr og sæsoner.

For en måned siden. passerede Saturn-sonden Cassini tæt forbi den 1123km store måne Dione. Det var den hidtil tætteste passage den har lavet forbi Dione. Under passagen prioriterede man at bruge andre instrumenter så der kom desværre ikke så mange flotte billeder, men der kom dog dette flotte sceneri af Dione med Saturns ringe og  den kun 86km store Prometheus og Epimetheus (113km) i baggrunden.

Kilde: Cassinis hjemmeside

Klitter på Titan

Titans overflade er fyldt med klitter. Nye analyser af radarbilleder af klitterne giver væsentlig ny viden om vind, vejr, klima og geologi på Titan