Saturn

USRA skriver meget kort, at analyser fra Cassini-sonden da den fløj lavt henover Saturn-månen Enceladus forleden, afslørerede geologisk aktivitet i is-månen Enceladus; Den kunne mao. næsten høre isen knage under den!
Det er dog kun en "science update" med info om det, uden meget andet information

Kilde: USRA

Mellemstort krater på Saturn-månen Tethys

14 april passerede Cassini sonden Saturn-månen Enceladus i en afstand af kun 74km over dens overflade, hvorefter den passerede Thetys i en afstand af 9100km. Ved passagen fik Cassini taget prøver af de "gejsere" af gasser der undslipper fra sprækker i Enceladus's overflade.

Saturn-månen Iapetus har en usædvanlig 20km høj bjergkæde rundt om sin ækvator. Efter at de hidtidige teorier om at de skyldtes nedfald fra Saturns berømte ringe er blevet punkteret, forslår forskere nu at den kan have haft sin egen måde, som er blevet revet i stykker af tidevandskræfter og som derefter regnet ned over Iapetus og har dannet højderyggen

Kilde: American Geophysical Union

Engelske forskere har for første gang lavet samtidige målinger af Saturns magnetfelt, Aurora og de elektrisk ladede partikler i dens øvre atmosfære.

Nye billeder fra Cassini-viser viser, at de revner der strømmer jets af gasser op af på månen Enceladus, skyldes Saturns tyngdekraft.