radarbilleder afTitans søer fra Cassini sonden Cassini sonden har fundet og studeret adskillige methan/ethan søer på Saturnmånen Titan. På grund af den meget specielle kemi og søernes rundede kanter, har forskere længe haft mistanke om at søerne er omgivet af en "badekars-kant" af krystaller.

Da man nu ikke har mulighed for at studere dem nærmere, har forskere genskabt Titan's forhold i laboratorier, som ganske rigtigt skabte sådanne krystalstrukturer om søerne - men ikke krystaller som vi kender fra Jorden!
Det første der kom ud af den kolde hydro-carbon suppe i cryo-kammeret var benzen krystaller (en komponent i benzin). Men Titans Benzen overraskede med at re-arrangere sig i ringe som indkapslede methan-molekyler og dermed skabte en dobbelt-krystalstruktur. Men det næste der krystalliserede sig var acetyl-butan-dobbeltkrystaller som nok er væsentligt mere almindelige på Titan og som kunne danne sådanne kanter om søerne.
For at bekræfte at disse fremmede krystaller danner kanter om søerne,men må dog vente til en sonde engang i fremtiden kommer derop skriver forskerne på AGU