Cassini sonden under en af flere passager tæt over ENceladus, hvor den analyserede dampene Cassini sonden passerede i sin levetid flere gange lavt henover den 500km store is-måne Enceladus, hvor den analyserede gasser og væsker som strømmer ud fra revner i den isdækkede måne.

Data fra disse passager har vist at jettene/geyserne/gasserne stammer fra et skjult saltvands-hav under isen, og har også påvist flere organiske forbindelser.
Men en ny undersøgelse af isen på overfladen af Enceladus som menes at være dækket af materiale fra jettene, såvel som af den atmosfære af regn og gasser der omgiver Enceladus, viser at de indeholder store mængder CO2 og Hydrogen, samt har en mere jordlignende pH værdi end man hidtil har troet.
Det er godt nyt for dem der håber at finde liv der, fordi gasserne i havet og den neutrale pH værdi er ideelle for eventuelt liv ... Men kan også betyde at der ikke er liv til at omdanne det, siden koncentrationen er så høj tilføjer forskerne fra University of Washington