Mars

Analyser af sandet på Mars-overfladen fra Curiosity roveren med dens Chemistry and Mineralogy instrumentet (CheMin), viser at sandet på Mars minder meget om forvitret basaltisk jord af vulkansk oprindelse (sand) man finder på Hawaii. Til sammenligning har Månesand langt finere korn.

LÆS MERE på Curiosity's missionpage

Curiosity roveren fortsætter sin kurs mod de ler-sedimenter man er ivrige efter at undersøge. Undervejs er den stoppet op for at studere en klippe der er blevet døbt "Et-Then", som ligner nogle klipper geologerne kender fra den mexikanske ørken.

Kilde: Curiosity missionpage hos NASA

Mars klippen Jake Matijevic

Analyser af den klippe Curiosity roveren undersøgte forrige uge, har overrasket geologerne. Den ligner nemlig ikke noget man før har fundet på Mars, men som man til gengæld kender fra Jorden.

Curiosity roveren har fundet en formation på Mars som ligner et flodleje. Og bunden er dækket af sten der er støbt ind i et konglomerat-klippelag nøjagtigt som i flodlejer på Jorden

Mars har to små måner: Phobos og Deimos. Den store Phobos-måne's bane kendes med ret stor sikkerhed, men den lille Deimos-måne's bane som er tættere på Mars er noget usikrere. Derfor har ESA's Mars-satellit Mars Express benyttet et par passager til at finde dens præcise bane. Deimos bane er så lav, at den forventes at ville styrte ned på Mars engang i en fjern fremtid.

LÆS MERE hos ESA