Mars

Analyser af McLauglin krateret på Mars, viser tydelige ler-lag og carbonerede sedimenter som kun kan være dannet i vand, og som tydeligvis er kommet op fra bunden af krateret

7 januar fandt Curiosity Mars-roveren en mystisk genstand på en klippe kaldet 'Gillespie Lake', som beskrives som "blomsterlignende", hvilket naturligvis straks har sat gang i rygter på youtube.

Først troede man det kunne være et stykke plastik fra roveren, men Aileen Yingst fra Planetary Science Institutet siger at det ikke er kunstigt eller organisk af oprindelse, men er en del af klippen

Kilder: Foxnews, Universetoday mfl

Mars har i begyndelsen haft flydende vand, og mange håber nok at mennesket en dag vil kunne gøre den beboelig igen. Men hvordan ville Mars se ud med store mængder vand?
Dens have og kontinenter ville afhænge af højdeforskelle, så derfor har softwareudvikleren Kevin Gill eksperimenteret med OS-programmet jDem846 og data fra MRO MOLA 128, til at vise hvordan Mars ville se ud med have og atmosfære.

Kilder: M.Gill's Flickr-konto og Universetoday

Studier af en meteorit der er blevet døbt NWA7034 sm blev fundet i Afrika, har vist at den stammer fra Mars, hvor den kom hertil under den seneste aktive geologiske periode i Mars's historie - den såkaldte Amazonian-æra for 2 mia. år siden. Analyserne viser at den stammer fra Mars-overfladen og at den indeholder forholdsvist meget vand. 

Kilde: Carneige Science Institute


ESA's Mars Express sonde har taget dette perspektiv billede af ESA’s Mars Express imaged the Charitum Montes regionen nær Gale krateret. Charitum Monte er et ca. 1000km stort område præget af bjerge der er gennemhullet af kratre. De hvide vandrette områder er dækket af vinter CO-is.

LÆS MERE hos ESA