Mars

Halogen-variationer i atmosfæren på Mars har givet anledning til spekulationer om en vand-cyklus, fordi Halogener normalt distribueres med vand. Men en ny model viser at der kan være en Halogen-cyklus udne vand, som til gengæld også vil forklare fundene af perklorater på Mars.

Kilde: Eurekalert


DLR German Aerospace Center har lavet denne video med nogle af de seneste og flotteste billedre fra Mars Express sondens High Resolution Stereo Camera

Mars atmosfære

Mange af de meteoritter der er blevet fundet på Jorden, menes at stamme fra Mars, hvor meteornedslag og megavulkaner kan have slynget dem ud i rummet. Og nu bekræfter Curiosity-roverens isotop-analyser af Mars's atmosfære geologernes antagelse, fordi de stemmer nøje overens med gasser man har fundet i meteoritterne.

KIlde: NASA/JPL

Studier af Marfskratre har afsløret en speciel type nedslagkratre som er omgivet af et tyndt lag stråler der strækker sig meget bredere ud end normalt og som er blevet døbt Low-Aspect-Ratio Layered Ejecta Craters (LARLE), som - ved at sammenligne med data fra atomprøvesprængninger - menes at kuynen være skabt  af en nedfaldssky efter nedslaget.

Kilde: Nothern Arizone University

Mars krateret Eden Patera basin var en super vulkan

Analyser af det store Mars krater Eden Patera, viser at det ikke er et nedslagkrater, men hullet efter en supervulkan, hvor en stor gasfyldt magma-bobbel er steget så hurtigt op gennem overfladen, at den nærmest er "Hoppet" op af overfladen. Det blå materiale er nyere materiale.

Kilde: Planetary Science Institue