Mars

Kraterskråning farvelagt med et mineral-kort

Dette bikllede fra MRO sonden viser en kraterskråning på Mars. Farverne er et andet billede fra en mineral-mapper på MRO, som viser fordelingen af forskellige mineraler. Og det er især mineralfordelingen i de lige skråninger som er interessante, fordi de viser at materialet ikke bare er skredet ned, men stammer fra overfladen  (grøn)

LÆS MERE på JPL/NASA

Nyt krater på Mars ra 2011

NASA estimerer at Mars hvert år får 200 nye mindre kratre. Men da de fleste stammer fra mindre meteoritter der rammer Mars og kan derfor være svære at finde. Men dette nye krater fra 2011 er 30m i diameter og har 15km lange stråler ud fra sig.

Den 10år gamle og efterhånden noget støvede (Se bill.) Mars-rover Opportunity, har gjort et stort fund: Tidligere klippe-analyser fra området har vist at det var et goldt tørt område. Men nye analyser af klipper fra kanten af Endeavour-krateret der daterer sig længere tilbage, viser at der har været et mildere klima på et tidligere tidspunkt.

Kilde: NASA/JPL

På et af de seneste billeder fra Opportunity roveren er der pludselig dukket en sten op der ikke var der på de forrige billeder.


Det er nu 10år siden ESA's Mars Express sonde tog sit første billede af Mars. For at fejre det, har ESA lavet en "fly-through" video af Kasai Valles flodsengen. Kasai Valles er 100km lang og 2km dyb. Den menes at være skabt af vand, som er løbet mod syd, hvor dne har delvist oversvømmet det store Sharonov krater.
Kilde: ESA og ESA's Youtube kanal