Kort over områpdet hvor methanen kommer fra
Mars's atmosfære er meget tynd - kun 0,2% af Jordens tryk.den er forholdsvist almindelig og består mest af CO, men indeholder også spor af ozon og methan, som man længe har diskuteret kilden til, eftersom methan normalt nedbrydes i hårdt sollys som på Mars.
Man har et par gange registreret forhøjede methan-koncetrationer i Mars' atmosfære, men man kunne ikke sige hvor det kom fra.

Men nu har 2 nye artikler redegjort for hvor 2 af disse udslip sandsynligvis stammer fra, og de peger begge på det samme område omkring Gale-krateret hvor Curiosity roveren befinder sig (Udslippende var fra før Curiosity landede, så det er ikke forurening).

Methan er både interessant for en bemandet mission til Mars, som kan udvinde ilt og vand fra det, men er også videnskabeligt interessant, fordi methan kan stamme fra geotermisk aktivitet eller fra liv skriver Planetary Science Institute

"Det er et overraskende og interessant resultat,eftersom 2 uafhængige metoder og observationer begge peger på den samme region som kilde til methanen. Og at identificere kilden til methanen er det første skridt i retning af at forstå oprindelsen og signifikans" siger PSI forskeren Dorothy Z. Oehler