Undersøgelser af en række meteoritter der vides at være blevet slynget ud i rummet fra Mars efter meteornedslag, viser at de var våde da de blev sendt på rumrejse

Nakhliter er en meteorit-type som man ved stammer fra Mars e er opkaldt efterden egyptiske by El-Nakhla,hvor man fandt de første af slagsen i 1911.

Meteoritterne stammer fra større meteornedslag på Mars, som har kastet fragmenter helt ud i rummet, hvorefter nogle af dem senere har ramt Jorden og er endt som meteoritter her.

Astronomer og geologer fra University of Leicester har studeret 5 af disse Nakhliter ved hjælp af elektron-mikroskoper. Og dybt i krystallerne - i en skal på under 0,5 mikron -  har forskerne fundet krystalinske opbygninger der vidner om at de er frosset ned med et indhold af flydende vand. Det er meget atypisk for meteoritter, men nu har disse meteoritter jo også en speciel historie.

Dermed er forskerne overbeviste om at nedslagene som slyngede dem ud i rummet fra Mars enten blotlagde et flydende vand-lag eller ramte vand da de styrtede ned på Mars.

Kilde: Leicester University