Der er talrige observationer af skyer på Mars,både fra roverne, marssonderog fra Jorden. Men man har aldrig helt kunnet forklare hvordan skyerne dannes. For jo; Mars har jo en atmosfære. Men skyer som vi kender dem fra Jorden, dannes ikke ud af den blå luft,men skal have luftbårne mikropartikler, for at vanddampe i mellem-højder kan fortætte sig til luftbårne dråber og de findes ikke på Mars (Høje skyer kan dannes pga kosmisk stråling)

Men en ny artikel i Nature Geoscience fra University of Colorado redegør for hvordan astronomer der har arbejdet i årevis med at få computermodeller til at genskabe skyerne, har taget meteornedslag med i beregningerne.
Og selvom Mars atmosfære er meget tynd, så den ikke kan bremse meteorerne, så rammes Mars i gennemsnit af ikke mindre end 3 tons meteorer dagligt. Dermed vil der i deres simulation samles nok til at kunne forklare skyerne. "Vores model kunne ikke danne skyer i mellem-højde før, men nu er de der og alle de rigtige steder" siger medforfatter Victoria Hartwick.

Skyer er ikke kun interessante fordi de er hjemlige,men også fordi de kan have stor effekt på klimaet. For mellem-højde skyer på Mars kan hæve temperaturen op til 10grader. Og hvis Mars sandsynligvis blev ramt af langt flere meteorer i det tidlige solsystem, kan de have skabt en drivhus effekt, som kan forklare hvordan Mars engang kan have haft flydende vand i længere perioder.