Print
Parent Category: Solsystemet
Category: Mars

Mars grundvands resservoirer

En ny geologisk analyse af Mars's kanalsystemer og lavninger der tolkes som kollapsede overflader efter at grundvandet under dem forsvandt, viser at der stadig kan være områder med flydende grundvand et lille stykke under overfladen.

Mars har nogle af solsystemets mest kendte kanalsystemer, men har også temmelig mange slugter der leder ud til lavere områder og derfor sandsynligvis er skåret af vand.

Men numeriske analyser af omfanget af disse systemer sammenholdt med antallet af sammensunkne områder viser at der stadig kan være frossen grundvand mange steder under Mars-overfladen.

Sammenholdt med geologernes erfaring med permafrost-områder på Jorden, mener de endda at disse frosne lag kan virke som låg eller isolering for flydende grundvands-lag nedenunder

"Disse resservoirer kan betyder at der er let-tilgængelig vand nær Mars-overfladen, hvilket kan reducere omkostningerne ved fremtidige bemandede ekspeditioner til planeten. Det kan også betyde at der kan være områder der kan understøtte liv lavt under overfladen"  siger J. Alexis Palmero Rodriguez fra Planetary Science Institue der ledede analyserne

Kilde: Planetary Science Institute