Mars

Curiosity er nu færdig med analyserne af den pyramideformede sten Jake Matijevic. Stenens sammensætning er blevet analyseret med Alpha Particle X-Ray Spectrometer (APXS) instrumentet og Mars Hand Lens Imageren (MAHLI) som har taget nærbilleder af den. Begge instrumenter sidde på den 2,1m lange arm på roveren. Derudover har Chemistry and Camera (ChemCam) instrumentet også analyseret den med laseren.

Kilde: NASA/JPL

Den pyramideformede Mars-sten Jake Matijevic

Curiosity Mars-roveren stoppede sidste uge op ved en pyramide-formet sten. Undersøgelsen af stenen var samtidigt premiere for armen på roveren

Selvportræt af Curiosity roveren

Det er umuligt at sterilisere noget 100%. Derfor regner mikrobiologerne hos NASA også med, at mindst 250.000 bakterier har overlevet steriliseringen af Curiosity roveren. Så hvis den finder vand eller et is-lag på Mars, er ordren faktisk at den kun skal observere det fra afstand!

Mars Blueberries

Mars-roveren Opportuniy som unders'gerd en vestlige del af Endeavour krateret er faldet over et lille geologisk mysterie; Roverne har tidligere fundet nogle små "kugler" som kaldes Blueberries som også kendes fra Jorden. Nu har den fundet flere, men disse er helt anderledes

Mars nordpol iskappe

Mars's polkalotter vokser betydeligt i vinter-halvåret og smelter om sommeren. Nye data fra MRO sonden viser at variationerne skyldes CO2 fordampning om someren og snefald om vinteren.