Mars

Studier af brint-isotoper i det vand man har fundet på Mars, viser at det kommer samme sted fra som Jordens vand: Fra kometer der ramte planeterne unde det "sene bombardement" (LHB).
På Jorden trængte vandet ned i undergrunden, men på Mars blev det på overfladen hvorfra det med tiden fordampede.

LÆS MERE på Carneige Science Institute

Mars Chasma borealeSvenske forskere der har sammenlignet de fundne vanddeponeringer på Mars med forholdende på den permafrost-dækkede ø Svalbard, konkluderer i en afhandling at der godt KAN være liv i de vandførende men frosne lag i Mars's undergrund.

Kilde: Göteborg Universitet  på denne Pressemeddelelse

Mars's atmosfære

Der er væsentlig forskel på temperaturen på Mars om dagen/natten og vinter/sommer. Når det er varmest kan temperaturen nå op over frysepunktet. Men nye data fra Curiosity roveren viser at der også er væsentlig forskel på luft-trykket og på baggrundsstrålingen om dagen og om natten

Mars

De sidste ti-års udforskning af Mars har ændret vort billede af Mars's historie dramatisk. Hvor man før troede at Mars engang havde været en jordlig planet der var tørret ud, til en planet der næsten - men også kun næsten - er gold. Fund af salte, perchlorater, Flydende vand aktivitet, kemisk aktivitet og en aktiv geokemi, gør et faktisk muligt at der kan være liv idag.

Se mere hos UCLA

Nye billeder fra ESA's Mars Express viste udstrakte gletscher områder på Mars