Print
Parent Category: Solsystemet
Category: Mars

Mount Sharp er det centrale krater-top i Gale krateret

Curiosity roveren som nu så småt er begyndt sin rejse i Gale krateret  står nu ved foden af Mount Sharp bjerget som er den centrale top i gale krateret. Ingen tidligere Mars-rover har før været inde på hverken et krater eller bjerg før!

De landskaber de 3 tidligere rovere - hvoraf Spirit og Opportunity er de mest kendte - har alle været ret flade områder uden rigtige bjerge. Og de kratre de har besøgt har kun været små huller på nogle hundrede meter.

Men nu står Curiosity roveren midt i det store Gale-krater, for foden af det 5km høje Mount Sharp bjerg, som er det centrale bjerg i Gale krateret. Og scenen er helt anderledes end noget de andre rovere har set!


Billederne er taget med roverens telelinse på 100mm, istedet for den 35mm linse den normalt bruger. Det er en mulighed den nye rover har, som de små Spirit og Opportunity rovere har måttet klare sig uden.

Formålet med nærbillederne er at studere roverens rute, for at forberede både driftsteknikerne og forskerne på vejen og mulighederne.

SE MERE hos NASA/JPL